Kodeklubben Vestby & Son er lokal gruppe i det nasjonale nettverket Lær Kidsa Koding!

Vi ønsker at kidsa skal få lære koding, og tilbyr kurs og veiledningsløp i dette. Målet er å skape et levende it-miljø i Vestby og  Son, hvor barn og unge fra alle deler av kommunen er involvert. Vi vil ha koding inn i skole og SFO, og arrangere kurs og tema-møter i fritiden.

Vi trenger frivillige som vil være med å gjøre dette til virkelighet. Kan du koding, er det supert om du vil være med å lære bort! Du er velkommen som frivillig selv om du ikke kan kode også, men har lyst til å bidra med noe annet!

Vår kodeklubb arrangerer også Vestby Game Jam sammen med Vestby Ungdomskole. Dette er et årlig arrangement hvor deltagerne lager spill på arrangementet, og er med i konkurranser om fine premier.

Siste nytt fra kodeklubben:

 • Årsplan for 2018

  Vi har akkurat avsluttet Vinter 2018 programmet vårt på Vestby bibliotek samt Vestby Game Jam 2018 (ta en titt – https://www.facebook.com/vestbygamejam/)

  Planen videre for året er å skape et kontinuerlig program for de unge, hvor kodeklubben møtes til kurs 4 ganger, pr sesong.
  Det vil si at vi har som mål å holde minimum 16 samlinger hver år med kodeklubb.
  Vi ønsker å komme i kontakt med frivillige som kan være med å bidra, send oss en epost til kodeklubbvestby at gmail.com

  Mvh

  Christian Langstrand
  Koordinator

 • Åpen kodedag 15. oktober. EU Code Week

  Koding for alle på Vestby bibliotek, 15. oktober kl. 11-13. Vi veileder i Code studio og Scratch. Arrangementet passer fra ca 4 år til 100. (Men vi avviser ingen over 100 eller under 4.) Nybegynnere og viderekomne. De som har lyst til å kode i andre språk er selvsagt også velkommen, og vil få hjelp så langt veilederne har mulighet. Ta med egen pc hvis du kan. Vi har en del pc’er til utlån for de som ikke kan ta med egen, og da er det først til mølla som gjelder.

  Hvis du har mulighet, bør du laste ned Scratch på forhånd. Du finner det her: https://scratch.mit.edu/scratch2download/

  Vi bruker disse ressursene:
  https://scratch.mit.edu/
  https://studio.code.org/
  http://kodeklubben.github.io/

  Info om EU Code Week:
  http://codeweek.eu/

 • Bli med til Game On 2.0 på Teknisk museum søndag 24. april!

  Teknisk Museum har nå en fantastisk spennende utstilling for små og store nerder! På Game On 2.0 kan du spille deg gjennom dataspillhistorien, med originale arkademaskiner fra gamle dager til moderne spillkonsoller og pc’er.

  Søndag 24. april arrangerer Kodeklubben Vestby & Son en fellesutflukt til denne utstillingen. Det blir en slags uformell «venners venner»-tur, hvor hovedattraksjonen selvsagt er selve utstillingen, men med en bonus i muligheten til å henge med likesinnede fra Vestby og Son.

  For de som vil være med å reise kollektivt sikter vi på toget som går 10:39 fra Son. For de som vil kjøre egen bil satser vi på en meetup i kantina kl 12.

  Dette er garantert en opplevelse som barna vil fryde seg over, og det er helt sikkert mange voksne som vil ha det gøy også!

  http://www.tekniskmuseum.no/gameon

 • Åpen kodedag på biblioteket, lørdag 16. april

  Åpen kodedag på Vestby bibliotek. Passer for hele familien.

  11.00 – 14.00 Klar ferdig kod!
  Code Studio, passer fra 4 år
  Scratch passer fra ca 8 år og oppover

  Code Studio og Scratch gir en fin inngang til koding for nybegynnere i alle aldre.
  Har du lyst til å kode med annet språk, er du selvsagt også velkommen!

  12.00 Åpen storskjerm –
  Vis frem et verktøy, leketøy eller en ressurs på nett som du synes er kul for folk som vil lage ting eller lære.
  Passer for alle

  13.00. Elever fra Vestby ungdomsskole viser prosjekter de jobber med på skolen.
  Passer for alle

  Ta med egen pc hvis du vil kode!
  Arrangementet er gratis.

 • Åpen kodekveld i Son

  Kodeklubben Son og Vestby arrangerer åpen kodekveld for barn fra 7-13 på Galleri Soon Café, torsdag 18. februar kl. 18-20.  Kom og lær programmering med Scratch! Det blir gitt en kort introduksjon, og så vil det være oppgaver i ulike vanskelighetsgrader dere kan gyve løs på. Vi anbefaler at de yngste barna har med foreldre, men uansett er alle foreldre velkomne til å være med å leke og lære. Ta med egen bærbar PC (gjerne med oppladet batteri… :-))

 • Spillutvikling workshops

  Vi møtes og lager spill (3. februar, 17. februar og 2. mars kl. 18-20 på Vestby bibliotek). Deltagerne kan velge hvilket program de vil bruke, og om de vil jobbe alene eller i gruppe. Ta med egen bærbar pc. Programvare som skal brukes må være lastet ned på forhånd. Forslag til programmer som kan brukes er gratisversjonen av Construct 2 ( https://www.scirra.com/) Game Maker Studio (https://www.yoyogames.com/studio), eller et mer avansert og mer tekstbasert program som Unity (http://unity3d.com/get-unity). Det er selvsagt også mulig å bruke Scratch, som er enklere enn de andre nevnte programmene (https://scratch.mit.edu/). Vi har ikke undervisning, men veiledere som har litt erfaring med bruk av disse programmene. Målet er å ha det moro sammen og lære av hverandre. Påmelding til kodeklubbvestby@gmail.com . Det er gratis å delta.

Kontaktpersoner

Navn: Christian Langstrand
E-post: kodeklubbvestby@gmail.com
Rolle: Koordinator

Finn oss her