Kodeklubben Moss er et gratis fritidstilbud til barn og unge i Mosseregionen. Vi arrangerer kodekvelder for barn og unge i alle aldre og holder til på Verket FabLab i Moss sentrum.

I samarbeid med Tekna avd. Moss vil vi ha koding inn i skole og SFO. Bytårnet- og Nøkkeland skole kjører pilotprosjekt på dette i skoleåret 2016/2017. Konseptet er å gi et tilbud til 4.trinns elever, som en aktivitet på SFO, som holdes av ungdomsskole elever. Ungdomsskole elevene får en kursdag for å gjøre seg kjent med veileder- og elevheftet. Vi ønsker å utvidet tilbudet til å gjelde hele Mosseregionen på sikt.

Kodeklubben Moss holder til hos Verket FabLab. Vi har sammenfallende interesser og arrangerer ulike eventer sammen. Verket FabLab beriker Kodeklubben med tilgang til lokaler, maskiner og mennesker med samme interesse, noe vi setter stor pris på.

Alle aktiviteter blir publisert på Kodeklubben Moss sin facebook side i tillegg til her på hjemmesiden vår. Lik facebook siden vår og hold deg oppdatert. Vi anbefaler også at dere følger Verket Fablab på sosiale medier, der kommer det mange spennende eventer fremover.

Vi trenger frivillige som vil være med å gjøre dette til virkelighet. Om du kan koding eller ikke er ikke viktig! Vi trenger alle typer støttespillere. Ønsker du å drive med frivillig arbeid og har et brennende ønske  om å gjøre dagens unge om fra forbrukere til skapere med teknologien som verktøy? Da er Kodeklubben Moss stedet for deg. Det er supert om du vil være med å lære bort og være en engasjert voksen!

Ta gjerne kontakt med våre koordinatorer om dere har noen spørsmål om Kodeklubben Moss!

Siste nytt fra kodeklubben:

 • Første kursrunde høst 2018

  Kodeklubben Moss ønsker å invitere årets første- og andreklassinger til kodekveld på FabLab.

  Ons. 12.09.2018 kl. 1800-19:30

  Ons. 19.09.2018 kl. 1800-19:30

  Kodingen foregår på PC, vi har til utlån, hvis dere ikke har egen. Alle barn må ha med voksen som kan hjelpe sitt eget barn med PC-en, vi veileder selvsagt kodingen.

  Det er en stor fordel om barna er trygge på å håndtere mus.

  Påmelding skjer på vår facebook side.

  Vi har kun 12 plasser, så vær rask med å melde deg på. Arrangementet er gratis.

   

  Håper vi sees.

 • Vi ønsker alle velkommen til kodeklubb følgende kvelder:

  Onsdag 8.2.2017 kl 18

  Onsdag 1.3.2017 kl 18

  Onsdag 15.3.2017 kl 18

  Onsdag 22.3.2017 kl 18

  Vi leker oss med Scratch, Makeblock roboter eller Micro:bit. Dette er ikke kurs, men her har du mulighet til å møte andre med samme interesse over noen linjer med kode. Hva har du lyst til å lage?

  Sted: Verket FabLab, Prinsensgate 4, Moss sentrum

 • Vi møtes over en micro:bit

  Workshop i micro:bit. Ta med egen micro:bit hvis du har, hvis ikke har vi så du kan låne. Vi utforsker og tester ut hva vi kan bruke micro:biten til fremover.

  Sted: Verket FabLab, Prinsensgate 4, Moss sentrum

  Når: Onsdag 25.1.17 kl 18-20

  Meld din interesse her.

 • Oppstart & kurs

  Scratchkurs for barn fra 9 år med litt eller ingen erfaring med Scratch. De minste barna må ha med voksen. Alle må ha med egen PC. Kodeklubben er gratis, og det blir eget infomøte for foreldre første kursdag.

  Hvor: Malakoff vgs (inngang fra Dyreveien) Biblioteket A126
  Når: Lørdagene 20.2 + 27.2 + 5.3 + 12.3, kl. 12 – 14.
  Påmelding: kodeklubben.moss@gmail.com, med navn og alder.

Kontaktpersoner

Navn: Elisabet Breimo
E-post: elisabet.breimo@gmail.com
Rolle: Koordinator

Navn: Hanne Eriksen
E-post: post@verketfablab.no
Rolle: Koordinator

Navn: Ole Anders Bøe
E-post: olanbo@gmail.com
Telefon: 934 00 396
Rolle: Koordinator

Finn oss her