Kodekurs i Scratch for 5.-6. klasse på Grasdal Skule i Frekhaug. Vi leker oss med programmering i scratch, code.org og micro:bit hver torsdag på Grasdal skule i Austebygda. Vi samarbeider med Austebygda Fritidspark og FAU ved Grasdal Skule. Som en del av Lær Kidsa Koding arbeider vi for at barn og unge  skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet. Vi vil hjelpe de unge til å ikke bare bli brukere, men også skapere med teknologien som verktøy.

micro:bit editor: https://www.microbit.co.uk/app/#create:xczaux

scratch editor: https://scratch.mit.edu/projects/editor/

Se også:

Om LKK

Siste nytt fra kodeklubben:

 • Scratch samling 12.04.2018 17:30

  Denne uken skal vi gjøre noe litt annerledes. I stedet for å lage et spill fra bunnen av skal vi remikse et eksisterende spill. Vi skal lære hvordan vi kan gjøre et spill mer komplett ved å blant annet legge til en meny som styrer spillflyten, og som lar oss spille flere ganger. Spillet vi skal remikse heter Krabbeangrep! og det går ut på at spilleren styrer en kanon som skal forsvare jorden mot et intergalaktisk krabbeangrep! Kanonen skyter kuler som tar knekken på krabbene og får poeng når den treffer.

  http://oppgaver.kidsakoder.no/scratch/krabbeangrep_remiks/krabbeangrep_remiks.html

 • Scratch001 – første samling

  14 glade kids møtte opp til kodeklubb denne gangen. Skolen var sen med å sende ut lapper til elevene slik at det ble litt tullball. Men kodeklubben ble gjennomført med stor suksess. Her er lenken til oppgaven vi brukte:

  http://oppgaver.kidsakoder.no/scratch/spokelsesjakten/spokelsesjakten.html

 • Kodeklubb våren 2018

  asdf

  gfdfsg

 • App Inventor 001

  App Inventor kurs oppstart 8.februar

  Velkommen. Påmelding til grasdalkodeklubb@bkkfiber.no.

 • Scratch 5 – avslutning!

   

  På siste scratch samling skal inviterer vi med micro:bit gjengen til en oppfriskning av sine scratch kunnskaper. Vi skal lage et lite spill som 2 spillere kan spille mot hverandre på samme pc. Det er et enkelt spill, men med flere mulige utvidelser. Til slutt blir det utdeling av buttons.

  http://oppgaver.kidsakoder.no/scratch/orkenlop/orkenlop.pdf

  Lykke til!

   

   

   

 • Scratch 4 og micro:bit 5

   

   

   

   

   

  I dag fortsetter vi med spillet fra forrige gang. Dersom kidsa begynner å bli ferdig kan de prøve å eksperimentere litt selv og utvikle spillet videre. Dette er nest siste dag med scratch kurs. Neste gang blir det svenneprøve.


  micro:bit  5 –  SISTE GANG!!!

   

   

   

   

   

   

   
  https://www.microbit.co.uk/blocks/lessons/rotation-animation

  https://www.microbit.co.uk/…/lessons/rock-paper-scissors

Kontaktpersoner

Navn: Torbjørn Bøen
E-post: tbo@vizrt.com
Rolle: Koordinator