Tjerand Silde

Idag offentliggjorde Kunnskapsdepartementet hvilke skoler som skal delta på pilotprosjektet med valgfag programmering på ungdomsskolen de neste tre årene. Til sammen 146 skoler skal delta i prosjektet som starter ved skolestart august 2016.

Høsten 2015 annonserte Kunnskapsdepartementet at de skulle starte en satsing med programmering som valgfag i ungdomsskolen, og i vinter ble læreplanene skrevet. Her kan du sjekke ut læreplanen for valgfag i programmering.

– Å lære å kode gir elevene nye metoder for problemløsning, og muligheter til å jobbe kreativt. Å ta koding, spillprogrammering og 3D-design inn i skolen kan gjøre fagene mer relevante og motiverende, sier Røe Isaksen.

Det var stor interesse blant skolene rundt om i Norge for å undervise i valgfaget, og til slutt ble det plukket ut 146 skoler som skal delta – sjekk ut listen over skoler her!

Vi oppfordrer alle interesserte til å sjekke ut følgende ressurser:

Ta gjerne kontakt med prosjektleder Tjerand Silde, tjerand.silde@kidsakoder.no, dersom spørsmål.

Les mer om faget på Kunnskapsdepartementet sine nettsider.