Torbjørn Skauli

Forrige uke var det møte hos Computas for Ungdomsgruppa, LKKs tilbud til ungdommer som er interessert i informatikk. Vår vert hos Computas var Bjørn Einar Bjartnes som har vært aktiv i LKK helt siden starten ifjor. Til tross for at skoleferien hadde begynt møtte det opp ni ungdommer, så vi fortsetter den jevne veksten i antall deltakere. Nedenfor er et par glimt fra møtet.

Bjørn Einar sørget for et utmerket faglig program Han ga først et innblikk i hvordan profesjonell programvareutvikling foregår, med teamarbeid og mange trinn med kvalitetssjekk underveis. For de fleste av ungdommene var dette nytt stoff, og en utvidelse av horisonten. Prat om valg av utdanning og jobb ble en naturlig del av diskusjonen, det er en viktig hensikt med disse møtene. Ungdommene fikk også et lynkurs i GitHub, nok til å komme i gang å lære mer på egenhånd. Til sist demonstrerte Bjørn Einar roboten Rapiro, en «open source» humanoid robot som drives av en Raspberry Pi og en Arduino.

Stor takk til Bjørn Einar og Computas for et bra opplegg denne kvelden. Nå tar Ungdomsgruppa sommerferie, med sikte på å ha neste møte i siste halvdel av september. For litt mer informasjon om Ungdomsgruppa, se reportasjen fra forrige møte.

20140624_193727

20140624_193844