Bjørn Einar Bjartnes

Python oppgavesett

CodeClub UK har utarbeidet et oppgavesett i Python for elever som ønsker å gå videre fra Scratch og ta steget over til tekstbasert programmering. Dette er termin 4 i opplegget deres, der termin 1-3 er i Scratch. Opplegget bygger videre på Scratch-oppgavene og forklarer noe med bakgrunn i Scratch, men det er ikke nødvendig å ha vært igjennom Scratch-oppgavene. Oppgavene består blant annet av å tegne bilder med rekursjon og å lage enkle krypteringsalgoritmer (om man kan kalle Cæsarkoden kryptering…).

De første delene av dette er nå klart på norsk, med instruktørveiledning (fortsatt på engelsk). Alt finner du her http://kidsakoder.no/fildeling/folder/termin-4-introduksjon-til-python/

Hva krever dette?

Python og IDE’en IDLE virker både på Mac, Windows og Linux. Ideelt sett bør man installere Python lokalt, men det er mulig å gjennomføre (med noen endringer) dette i browseren også. Et browserbasert læringsopplegg er ennå ikke helt ferdig. I tillegg bør man ha noen som kan litt programmering. Øvingsopplegget kan sannsynligvis gjennomføres med lite veiledning da svarene er gitt i oppgavearkene, men det blir nok morsommere og en bedre læringsopplevelse om man har noen som kan forklare litt underveis.

Uttesting

Allerede neste uke skal dette opplegget testes ut på en ungdomsskoleklasse på Ellingsrud, og Øyvind Aardal og Vegard Pettersen skal teste det på en kodeklubb i Sandnes. Ta gjerne kontakt om du ønsker å teste dette opplegget også! Vi får dele erfaringer med hverandre.

Mer info/bli med å oversette

Her finner du flere undervisningsopplegg og beskrivelser http://kidsakoder.no/wiki/kidsa-koder-wiki/undervisningsopplegg/

Hele oppgavesettet, med norske oversettinger, ligger på https://github.com/CodeClub/python-curriculum, men de genererte .pdf’ene finner du bare på kidsakoder.

Hvis du vil være med og oversette så ta kontakt med @einarwh  og undertegnede eller på beb@computas.com/eih@computas.com. Vi jobber med oversettelsen her. Alt skjer på GitHub og med GitHub markdown. Nå holder vi på med korrektur på oppgavesett nr. 4, og når UK er klare med oppgave 5-7 oversetter vi dette fortløpende.