Anne-Grete Skavhaug

Tromsø har kastet seg på kodebølgen. En gjeng startet diskusjonen om å starte en kodeklubb i Tromsø. Diskusjonen startet som seg hør og bør på Twitter.

Ettersom mange ga tilbakemelding om at de ønsker å lære kidsa i Tromsø å kode, var veien til oppstarten kort.

“Lær kidsa koding! startet i Oslo, men er først og fremst et nasjonalt initiativ.I Tromsø vil prøve å samle interesserte og ressurser lokalt for å skape bedre muligheter for barn som vil lære å programmere i vårt distrikt. Vi vil bruke www.kidsakoder.no  for diskusjoner, utveksling av informasjon og koordinering.

Tromsø

Broa og Ishavskatedralen i Tromsø.

Vi er allerede en gjeng på åtte ildsjeler, noen utviklere med engasjement, og noen med bare engasjement. Sistnevnte kommer man en lang vei med. Vi starter med å sondere terrenget for samarbeidspartnere i Tromsø og omegn. Samarbeidspartnere kan være alt fra aktører som vil tilby lokaler for undervisning til barnehager, skoler eller sykehus som ønsker besøk av kodeklubben i Tromsø. Vi kommer også til å trenge datamaskiner, så dersom noen der ute har noen å avse som likevel skulle sendes til data-himmelen, er det bare å ta kontakt.

Også foreldre eller barn som ønsker å benytte seg av kodeklubbens tilbud er mer en velkommen til å kontakte oss. Vi sier heller ikke nei takk til deg som vil være med å bidra til styret i Tromsø med ren nevekraft, som vi sier i Nord-Norge.

Det er viktig å huske på at kodeklubben i Tromsø er akkurat det miljøet rundt ønsker at vi skal være. Vi kan arrangere alt fra undervisningsopplegg i skoler og barnehager og foreldre og barn til besøk på bibliotek og eventer sammen med organisasjoner. The internet is the limit! Og alle vet at internet er uendelig, sant?

Er du nysgjerrig kan du kontakte Anne-Grete Skavhaug:

agskavhaug@gmail.com

+47 90588426

One thought on “Ny gruppe opprettet i Tromsø

  • 17.02.2014 kl 19:18
    Permalenke

    Hei,
    Folk fra en rekke miljøer i Tromsø har gått sammen og opprettet ei ny gruppe kalt Tromsø. Vi har lagd en Facebook-gruppe kalt Lær Kidsa Koding Tromsø og skal ha et åpent oppstartsmøte for alle interesserte mandag 24. februar 2014 på Nordnorsk vitensenter. Om dere åtte som skrev denne nyhetssaken fortsatt ønsker å bidra, er dere hjertelig velkommen til møtet.
    Mvh Mona Holmø