Simen Sommerfeldt

Computing at School Working Group (CaS) er tidligere nevnt i siden vår for inspirasjon fra utlandet. Vi har en fin dialog med dem, og de er svært hjelpsomme og generøse.

CaS har over 4000 medlemmer, og lokale grupper over hele Storbritannia (og Belgia!) De har materiell for ALLE KLASSETRINN og en masse aktive diskusjonsgrupper. CaS gir oss fri tilgang til å bli medlemmer og å oversette alt materiell – det er lisensiert på en generøs måte. Vi har blitt enige om at i praksis skal den som vil oversette noe, først henvende seg til forfatteren på en høflig måte – og så kreditere vedkommende i oversettelsen.

Dette er en skattekiste for oss. I høyere klassetrinn kan jo barna engelsk, og det er ikke sikkert om du trenger å oversette noe – du kan bare bruke det! Så – Om du er lærer eller ønsker å bruke dette materiellet i en kodeklubb: Gå inn på siden deres og søk om medlemskap.

Under ser du en oversikt over de lokale gruppene til CaS. De har forøvrig samarbeid med over 700 skoler. De har et vennskapelig forhold til både Code Club og Raspberry Pi Foundation.

Skjermbilde 2013-05-20 kl. 22.27.23

 

CaS er i likhet med LKK en grasrotbevegelse bestående av individer, støttet av firmaer som  Microsoft og Google. De har også et utstrakt samarbeid med den engelske dataforeningen og flere universiteter. Takket være vårt medlem Børge Hansen i Microsoft Norge ble det opprettet kontakt med CaS-leder Simon Peyton-Jones.

 

2 thoughts on “«Computing at School Working Group» tilbyr oss læringsmateriell for alle alderstrinn