kodetimen_klasserom

Kodetimen er en skoletime med programmering, ferdig tilrettelagt for elever på alle klassetrinn. Læreren trenger ikke å ha erfaring med programmering. Det er gøy og motiverende, og elevene ser at de kan lære å mestre datamaskinen som et kreativt verktøy. Kodetimen er en stor dugnad hvor vi hjelper til med å bringe Norge inn i det 21. århundre! 

Kodetimen 2016 arrangeres 5-11. desember, men du kan ha kodetime for klassen din når du vil!

I 2013 deltok ca. 10 000 norske elever. I 2014 fikk vi med nesten 25 000 elever, og på verdensbasis deltok over 110 millioner elever fra land fra alle kontinenter. I 2015 deltok over 30000 elever, og i 2016 håper vi at over 50 000 norske elever vil delta! Kan du hjelpe oss? Meld på klassen din i skjemaet nederst på siden eller send mail til læreren!

Vi har laget en samling med materiell og oppskrifter som alle ulike målgrupper kan ta i bruk. Spørsmål kan sendes til tjerand.silde@kidsakoder.no.

  • For lærere finnes ferdige undervisningsopplegg, veiledninger og informasjonsskriv. Kodetimen krever ikke at læreren har IT-kompetanse, alt er ferdig tilrettelagt.
  • For foreldre, bedrifter og ildsjeler har vi innspill til hvordan dere kan informere skolene, bidra med materiell eller med kompetanse for å støtte Kodetimen på deres lokale skoler.
  • For alle som skal bidra/delta har vi laget en mal for gjennomføring og tips til forberedelse.

Oppgavene ligger på kidsakoder.no/kodetimenoppgaver!

Mer informasjon finner du på disse sidene:

For skoler | Foreldre og bedrifter
Forberedelser | Samarbeidspartnere | Skoler som deltok i 2015

Se video fra kodetimen 2015: