Kodeklubben Oslo er et gratis fritidstilbud til barn og unge i Oslo som har lyst til å lære seg programmering. Vi arrangerer kodekurs på kveldstid både høst og vår, og holder til på Ole-Johan Dahls hus på Universitetet i Oslo Blindern. Ta gjerne kontakt med våre koordinatorer om dere har noen spørsmål om Kodeklubben Oslo!

Siste nytt fra kodeklubben:

 • Kodekurs etter høstferien

  Praktisk

  Alle kurs arrangeres på Ole-Johan Dahls hus på Blindern, se kart her. (For de som har spørsmål ang transport og parkering så vil vi henvise til Universitet i Oslo sin informasjonside rundt dette: www.uio.no/om/finn-fram/parkering.) Kursene starter opp mandag i uke 41, og arrangeres på mandager, tirsdager, onsdager og torsdager frem til og med uke 45. Alle kurs varer fra kl 17:30-19:00, og oppgavesettene våre ligger tilgjengelig på kodeklubben.github.io.

  Kurs

  Mandager:
  – Micro:bit (10+)
  – Arduino-kurs (12+)

  Tirsdager:
  – Python-kurs (12+)
  – Web-kurs (12+)

  Onsdager:
  – Nybegynnerkurs i Scratch (8+)

  Torsdager:
  – Nybegynnerkurs i Scratch (8+)

  Kursinformasjon

  Introduksjon til programmering i Scratch

  Scratch er programmeringsspråket vi anbefaler for nybegynnere, og passer for de som er mellom 8 og 14 år. I Scratch så programmerer vi med blokker, litt som å bygge LEGO, istedenfor å skrive kode med tekst. Kurset krever ingen forkunnskaper, og vi har tilgang på et datarom slik at ingen trenger å ta med seg noe utstyr. Vi arrangerer introduksjonskurs i Scratch både onsdager og torsdager.

  Micro:bit

  Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn programmering. Den kan programmeres med blokker, akkurat som Scratch. Den har innebygde sensorer og annet som vi kan bruke, for eksempel blåtann, aksellerasjonsmåler, gyroskop, lysmatrise og knapper. Kurset krever ingen forkunnskaper, men programmeringen foregår på engelsk og det kan være en fordel å ha deltatt på Scratch tidligere. Vi har tilgang på et datarom slik at ingen trenger å ta med seg noe utstyr.

  Programmere Arduino

  Arduino er en mikrokontroller som vi kan koble opp og programmere. I dette kurset skal vi koble Arduinoen til lys, knapper og motorer og styre de. Dette kurset passer for de som allerede har programmert tidligere i Scratch og er ca 12 år eller eldre. Vi har kjøpt inn utstyr som deltagere kan låne, men alle deltagerne må ha med egen laptop. Arduino arrangeres på mandager.

  Lag din egen nettside

  Web består av mange byggesteiner og webkurset lærer deg om tre av disse byggesteinene; HTML,CSS og JavaScript. HTML er tekst som beskriver innholdet til en nettside. CSS er stilen, altså hvordan nettsiden skal se ut. Og JavaScript er et programmeringsspråk som forteller hva nettleseren din skal gjøre. Kombineres disse tre byggesteinene riktig, ja da får du en nettside! Web-kurset arrangeres på tirsdager.

  Lær programmering i Python

  Python er et tekstbasert programmeringsspråk, og er ofte det første programmeringsspråket som introduseres på universiteter/høgskoler. Dette kurset passer for de som allerede har programmert tidligere i Scratch og er ca 12 år eller eldre, og vi skal lage noen enkle spill og se litt mer på hvordan et dataprogram er bygget opp. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop. Python arrangeres på tirsdager.

  Påmelding

  Vi bruker et påmeldingsystem som heter Truegroups. Alle må da lage seg en bruker der når dere ønsker å delta for første gang, og så melde seg opp til kursene våre. Trykk på www.truegroups.com/Group/public/kodeklubbenoslo1 for å gå til våre kursgrupper og meld dere på aktivitetene.

  Ta kontakt dersom dere har spørsmål!

 • Kodekurs før høstferien

  Praktisk

  Alle kurs arrangeres på Ole-Johan Dahls hus på Blindern, se kart her. (For de som har spørsmål ang transport og parkering så vil vi henvise til Universitet i Oslo sin informasjonside rundt dette: www.uio.no/om/finn-fram/parkering.) Kursene starter opp mandag i uke 35, og arrangeres på mandager, tirsdager og onsdager frem til høstferien i uke 40. Alle kurs varer fra kl 17:30-19:00, og oppgavesettene våre ligger tilgjengelig på kodeklubben.github.io.

  Kurs

  Mandager:
  – Nybegynnerkurs i Scratch (8+)
  – App Inventor (10+)
  – Web-kurs (12+)
   
  Tirsdager:
  – Scratch for viderekomne (10+)
  – Python-kurs (12+)
   
  Onsdager:
  – Nybegynnerkurs i Scratch (8+)
  – Arduino-kurs (12+)

   

  Kursinformasjon

  Introduksjon til programmering i Scratch

  Scratch er programmeringsspråket vi anbefaler for nybegynnere, og passer for de som er mellom 8 og 14 år. I Scratch så programmerer vi med blokker, litt som å bygge LEGO, istedenfor å skrive kode med tekst. Kurset krever ingen forkunnskaper, og vi har tilgang på et datarom slik at ingen trenger å ta med seg noe utstyr. Vi arrangerer introduksjonskurs i Scratch både mandager og onsdager.

  Scratch for viderekomne

  Dette kurset er for de som allerede har prøvd litt Scratch, men er interessert i å lære mer. Denne gangen skal vi lære å lage plattformspill som for eksempel Donkey Kong og Super Mario. Vi har tilgang på et datarom slik at ingen trenger å ta med seg noe utstyr. Vi arrangerer kurset på tirsdager.

  Lag apps til Android

  App Inventor er et program vi bruker for å lage apps til Android. App Inventor er også blokkbasert, og er derfor et perfekt neste steg etter programmering i Scratch. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop og gjerne en Android-telefon eller -nettbrett, men vi har også noen til utlån. App Inventor arrangeres på mandager.

  Lag din egen nettside

  Web består av mange byggesteiner og webkurset lærer deg om tre av disse byggesteinene; HTML, CSS og JavaScript. HTML er tekst som beskriver innholdet til en nettside. CSS er stilen, altså hvordan nettsiden skal se ut. Og JavaScript er et programmeringsspråk som forteller hva nettleseren din skal gjøre. Kombineres disse tre byggesteinene riktig, ja da får du en nettside! Web-kurset arrangeres på mandager.

  Lær programmering i Python

  Python er et tekstbasert programmeringsspråk, og er ofte det første programmeringsspråket som introduseres på universiteter/høgskoler. Dette kurset passer for de som allerede har programmert tidligere i Scratch og er ca 12 år eller eldre, og vi skal lage noen enkle spill og se litt mer på hvordan et dataprogram er bygget opp. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop. Python arrangeres på tirsdager.

  Programmere Arduino (mikrokontrollere)

  Arduino er en mikrokonktroller som vi kan koble opp og programmere. I dette kurset skal vi koble Arduinoen til lys, knapper og motorer og styre de. Dette kurset passer for de som allerede har programmert tidligere i Scratch og er ca 12 år eller eldre. Vi har kjøpt inn utstyr som deltagere kan låne, men alle deltagerne må ha med egen laptop. Arduino arrangeres på onsdager.

  Påmelding

  Vi bruker et påmeldingsystem som heter Truegroups. Alle må da lage seg en bruker der når dere ønsker å delta for første gang, og så melde seg opp til kursene våre. Trykk på www.truegroups.com/Group/public/kodeklubbenoslo1 for å gå til våre kursgrupper og meld dere på aktivitetene.

  Ta kontakt dersom dere har spørsmål!

 • Støtte fra IFI

  Institutt for informatikk (IFI) er Universitetet i Oslos enhet for studier innenfor informatikk. Instituttet ligger under Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, og er det eldste og største instituttet for informatikk i Norge. Blant de mest kjente forskerne ved instituttet finner vi Kristen Nygaard og Ole-Johan Dahl som fant opp objektorientert programmering og skapte programmeringsspråket Simula, hvilket ga dem informatikkens gjeveste forskerpris, nemlig Turingprisen i 2001. Les mer om IFI her.

  Lars holdt foredrag på kick-off i Trondheim i januar 2014

  IFI har i 2016 valgt å støtte vårt frivillige arbeid i Kodeklubben Oslo. Dette er vi veldig takknemlige for, og ser på dette som et viktig bidrag til at vi kan utvikle oss videre. Deler av midlene er gått til klistremerker og navneskilt til deltagerne og sosialt for veilederne – i tillegg til at vi får bruke grupperommene på Ole-Johan Dahls hus til alle våre kodekurs!

  Mesteparten av støtten vil gå til å lønne lektorstudenten Lars Klingenberg, som skal bruke 3.5 uker i sommer til å produsere mer læringsmateriell til kodeklubben.github.io. Lars var med å starte Kodeklubben Trondheim høsten 2013 og har vert aktiv kursholder i kodeklubber siden da. I sommer skal han også være lærer i programmeringskurs for Sommerskolen Oslo. Lars har holdt mange kodekurs de siste årene for både barn og lærere, samt jobber med å produsere læringsmateriell i Python og Minecraft nå i vår.

 • Vinnerne av programmeringskonkurransen!

  Før påske arrangerte vi en programmeringskonkurranse blant barna som deltar på kodekursene våre, og vi fikk tilsendt mange kule spill fra de som går på Scratch!

  Vi har plukket ut tre vinnere, og vi skal lage programmene deres om til oppgaver som skal legges på kodeklubben.github.io – slik at andre kan få laget spillene deres. Vinnerne var som følger:

  Redd verden

  Flagg

  Spøkelsejakt

  Oppgavene blir laget i løpet av våren, og vi skal publisere de her når de er klar. Vi fikk også inn mange andre bidrag, og de kan dere se her:

  scratch.mit.edu/projects/99207319 

  scratch.mit.edu/projects/98358841

  scratch.mit.edu/projects/100829379

  scratch.mit.edu/projects/100533664

  scratch.mit.edu/projects/98709353 

  scratch.mit.edu/projects/97954773 

  scratch.mit.edu/projects/97271588 

  scratch.mit.edu/projects/100666741

  scratch.mit.edu/projects/97573866

  scratch.mit.edu/projects/98076677 

 • Påmelding til kodekurs etter påske

  Kodeklubben Oslo starter opp igjen med nye kurs etter påske. Alle de samme kursene starter på nytt i de samme rommene, og i tillegg har vi satt opp et nytt kurs i ComputerCraft på tirsdager.

  Alle kurs arrangeres på Ole-Johan Dahls hus på Blindern, se kart her. Kursene starter opp torsdag 31. mars, og arrangeres hver tirsdag og torsdag frem til og med tirsdag 3. mai. Alle kurs varer fra kl 17:30-19:00, og oppgavesettene våre ligger tilgjengelig på kodeklubben.github.io.

  Påmelding

  I vår tester vi ut et nytt påmeldingsystem som heter Truegroups. Alle må da lage seg en bruker der når dere ønsker å delta for første gang, og så melde seg opp til kursene våre. Trykk på lenkene under for å gå til våre kursgrupper:

  – Scratch
  – App Inventor
  – Python
  – Processing
  – ComputerCraft

  Alle blir samtidig medlem av en større gruppe som heter Kodeklubben Oslo, slik at dere enklere vil motta beskjeder med e-postvarsel fra oss når vi setter opp nye kurs. Ta kontakt dersom dere har spørsmål!

  Kursinformasjon

  Scratch

  Scratch er programmeringsspråket vi anbefaler for nybegynnere, og passer for de som er mellom 8 og 14 år. I Scratch så programmerer vi med blokker, litt som å bygge LEGO, istedenfor å skrive kode med tekst. Kurset krever ingen forkunnskaper, og vi har tilgang på et datarom slik at ingen trenger å ta med seg noe utstyr. Vi arrangerer kurs både tirsdager og torsdager i Scratch.

  Scratch 2

  Dette kurset er for de som allerede har prøvd litt Scratch, men er interessert i å lære mer. Denne gangen skal vi lære å lage plattformspill som for eksempel Donkey Kong og Super Mario. Alle deltagere må ha med egen laptop. Scratch 2 arrangeres på tirsdager.

  App Inventor

  App Inventor er et program vi bruker for å lage apps til Android. App Inventor er også blokkbasert, og er derfor et perfekt neste steg etter programmering i Scratch. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop og en Android-telefon. App Inventor arrangeres på torsdager.

  Python

  Python er et tekstbasert programmeringsspråk, og er ofte det første programmeringsspråket som introduseres på universiteter/høgskoler. Dette kurset passer for de som allerede har programmert tidligere i Scratch og er ca 12 år eller eldre, og vi skal lage noen enkle spill og se litt mer på hvordan et dataprogram er bygget opp. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop. Python arrangeres på tirsdager.

  Processing

  Processing er et tekstbasert programmeringsspråk, og er en versjon av Java som gjør at det er lett å lage grafikk, animasjoner og interaktive spill. Dette kurset passer for de som har programmert i Scratch tidligere og er ca 12 år eller eldre. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop. Processing arrangeres på torsdager.

  ComputerCraft

  ComputerCraft er en plug-in til Minecraft, som gjør at vi kan programmere datamaskiner og roboter inne i Minecraft. Da programmerer vi i et språk som heter Lua, som ligner veldig mye på Python. Det er en fordel at deltagerne har programmert litt i Python tidligere. Alle deltagere må ta med egen datamaskin og ha en brukerkonto på Minecraft. ComputerCraft arrangeres på tirsdager.

  Romoversikt tirsdag / torsdag

  – Scratch på datarom Sed, 1. etg, begge dager.
  – Scratch 2 / App Inventor på seminarrom Shell, 1. etg.
  – Python / Processing på seminarrom Perl, 2. etg.
  – ComputerCraft på seminarrom Java, 2.etg.

   

  For de som har spørsmål ang transport og parkering så vil vi henvise til Universitet i Oslo sin informasjonside rundt dette: www.uio.no/om/finn-fram/parkering.

 • Støtte fra Teknograd

  Teknograd er et IT-selskap som er lokalisert  på Grønland i Oslo. Teknograd tilbyr IT-tjenester  til både små og mellomstore selskaper på Østlandet, hvor de hjelper til med drift av systemer og lagring av data. Les mer om Teknograd på teknograd.no.

  kine

  Kine Gjerstad Eide, veileder på kodekurs.

  Teknograd har i 2016 valgt å støtte vårt frivillige arbeid i Kodeklubben Oslo. Dette er vi veldig takknemlige for, og ser på dette som et viktig bidrag til at vi kan utvikle oss videre.

  Kodeklubben har laget en arena for læringsmateriell som brukes av alle de lokale kodeklubbene rundt om i landet, og som ligger åpent for alle på kodeklubben.github.io. Dette er en viktig ressurs, og vi har besluttet å bruke den økonomiske støtten fra Teknograd til å videreutvikle denne arenaen – både til nytte for våre egne kurs på Blindern og alle de andre kodeklubbene.

  Støtten vil gå til å lønne informatikkstudenten Kine Gjerstad Eide, som skal bruke de neste 7 ukene til å produsere mer læringsmateriell som vil tilgjengeliggjøres for alle på kodeklubben.github.io. Kine har vert aktiv i Kodeklubben Oslo over lengre tid, holdt mange kodekurs for barn utenom og har brukt egen tid til å produsere læringsmateriell i Processing tidligere.

Kontaktpersoner

Navn: Tjerand Silde
E-post: tjerand.silde@kidsakoder.no
Telefon: 47301607
Rolle: Koordinator

Navn: Nora Tessem
E-post: nora.aat@gmail.com
Rolle: Koordinator

Finn oss her